Genomgående kvalité
 
Genomgående kvalité
 
Genomgående kvalité
 
Föregående bild
Nästa bild

Ursprunget…

Parkett från Berg & Berg har många rejäla fördelar. På grund av
användningen av långsamt växande nordiska trädslag är den långt bättre
än annan treskiktsparkett med traditionell uppbyggnad. Det högvärdiga
mellanskiktet av tätvuxen furu är av avgörande betydelse för den höga
formstabiliteten hos parkett från Berg & Berg. Kvaliteten sitter framför allt
i detaljerna och de noggranna kontrollerna av samtliga bearbetningssteg i
den egna fabriken i Sverige.

Kvalitén på varan ser man
på detaljerna

Berg & Berg har sin råvaruförsörjning av lövträ huvudsakligen från södra Sverige i närhet till fabriken i Blekinge. Hos Berg & Berg användes uteslutande träslagen från den inhemska skogen för produktion av parkettgolv.

Treskiktsparkett
Trä är ett naturmaterial som krymper och expanderar beroende på luftfuktigheten. Treskiktsparkett är tekniskt bättre än alla andra träbaserade produkter. Berg & Berg parkett är treskiktig och dessutom särskilt formstabil.

Mellanlagret
har stor betydelse vid tillverkningen. Vi använder uteslutande långsamväxande, nordsvensk furu med stående årsringar. Därigenom är Berg & Berg parkett överlägset formstabil.

Ytskiktet
Berg & Berg parkett har från fabrik ett färdigt ytskik. Under golvläggningen blir det därför inga påfrestningar i form av slipdamm eller obehaglig lukt. Idealisk för renovering.

Ytskiktets tjocklek
Högkvalitativ parkett har en lång livslängd. Därför måste ytskiktet vara tillräckligt tjockt. Hos Berg & Berg är det cirka 3,8 mm tjockt och går därmed att slipa flera gånger.

Lamellernas längd
Lameller kallar man de enstaka trästavarna i en bräda. Många tillverkare använder korta stycken i brädändarna. Det gör inte Berg & Berg. Alla stavar – även i ändarna – är minst 250 mm långa och genomsnittslängden är över 400 mm. Också lamellerna i 1-stav är med – 195 x 2 390 mm särskilt långa och breda.

Räta vinklar vid golvkanterna
Hos Berg & Berg fräses täckskiktet i räta vinklar och inte negativ. På så sätt kan vår parkett slipas utan att det bildas några fula skarvar.

Svensk ek

Ekstocken som Berg & Berg använder till parkettgolvstillverkning växer i de svenska skogarna. Här växer träden långsammare och står glesare vilket leder till välutvecklade och friska träd. Tack vare den näringsfattiga jorden och de långa ­vintrarna blir träet mer tätvuxet och hårt. Den karga miljön ­bidrar också till träets vackra kulör och uttrycksfulla karaktär.

SvedlocPlus –
Snabbt, enkelt, säkert

Är en vidareutveckling av Berg & Bergs patenterade och beprövade klickfog för installation av parkettgolv. Vidareut­vecklingen av Svedloc- profilen och användningen av massiv lövträ i kortändan som stom­material möjliggör en enkel installation av parkettbrädan.

Berg & Berg golv med Svedloc Plus
lämpar sig såväl för flytande läggning som nedlimning mot undergolv. ­Svedloc ger även möjlighet till att använda lim i noten och kombinationen lim och klick ger en ­överlägsen styrka i fogen. Vid limning mot undergolvet användes inget lim i noten.

SvedlocPlus

Fördelarna med Svedloc Plus

 • Snabb och enkel läggning
 • Ger knarrfria golv
 • Ger täta fogar mellan golvbrädorna
 • Överlägsen styrka i fogen
 • Klart att användas direkt efter
  installationen
Für hohe Stabilität: massive Hartholz-Mittellage an den Dielenenden
Massivt lövträd

Djuphärdande oljeyta

Syrehärdande växtbaserad naturolja har varit en beprövad metod för att skydda trä under flera århundraden. Vår Oil N°8 lägges inte bara på ytan utan poleras även in djupare i träfibrerna. Golv från Berg & Berg bibehåller på så sätt sin varma härliga lyster och är ­oerhört tåligt. Ytor förädlade med Oil N°8 är bruksfärdiga.
 

Förresten: alla oljade golv i hårdträ från Berg & Berg är byggbiologiskt ­testade och är kvalitetsmärkta med Nature Plus.

Ek XXL Värmland

Fördelarna med oljad Berg & Berg-parkett

 • Träets härliga lyster bibehålls eftersom oljan tränger in djupt i träådringen.
 • Tack vare golvets naturliga fuktut­jämning skapas ett
  ­hälsosamt inomhus­klimat.
 • Ett oljat Berg & Berg-golv är antistatiskt.
 • Genom oxidation härdar oljan och ger en form av
  ­impregnering som skyddar effektivt mot smuts och fukt.
 • Oljade Berg & Berg-golv är tåliga och lättskötta.
 • Torkar man golven regelbundet med Faxe golvsåpa eller Faxe oljevård rengör det golvet och ger nytt skydd.
 • Våra golv är enkla att reparera. ­Punktlagning är ­möjlig.

Borstad struktur

Genom att borsta träytan försiktigt betonas den naturliga trästrukturen och med denna förfining förstärks de mjuka träkomponenterna. Ett naturligt slitage framhävs. Borstat trä är robust, har sin egen känsla och förmedlar denna speciella och naturliga ”träkänsla”.