Det hållbara valet
 
Det hållbara valet
 
Föregående bild
Nästa bild

Oändliga möjligheter…

Med Berg & Bergs parkett får du en del av Sverige under dina fötter – okomplicerat, tankeväckande, tidlöst och alltid rätt. Oavsett vilken typ av inredning du föredrar, våra trägolv är den bästa grunden för ett liv fullt av variation. Låt bara din smak bestämma och få en hållbar grund i huset med våra golv. 

Berg & Bergs färger

Naturen erbjuder de vackraste färgerna. Med golv från Berg & Berg får du in dem i ditt hem. Oavsett om du föredrar att det ska vara ljust och skandinaviskt eller om du föredrar starkt och mörk – kvalitén och hållbarhet är den samma oavsett vad du väljer.

Träsortering

Till vårt koncept hör den ekologiska grundtanken att hela stocken som härstammar från ett träd ska komma till användning. På så sätt kopplar vi ihop aktsamhet när det gäller hanteringen av naturliga material med kraven på en modern svensk livsstil.

När det gäller de flesta av våra produkter kan ni inte bara välja mellan 3-stavsgolv och 1-stav utan också mellan fyra olika attraktiva sorteringar, från kvistfritt till färgrik och kvistfri till mycket uttrycksfulla, kvistiga sorteringar.

Vilken sortering man än väljer är en fråga om tycke och smak. Alla sorteringar håller samma höga tekniska kvalité.

På grund av den svenskvuxna trä­råvaran och våra särskilt anpassade produktions­metoder, kan vi som en av få tillverkare erbjuda omsorgsfullt ­framställda kvistiga golv, såväl i tilja som i 3-stavsparkett.

BUB_Bildinhalte_Inspiration-Sortierung
♣ Lugn, ♠ Livlig, ♥ Kvistig, ♦ Färgrik

Våra blandade sorteringar när det gäller 3-stavsgolv är särskilt efter­frågade. I denna produkt blandas
parkettstavar från alla sorteringar till ett naturligt levande stavparkettgolv med en alldeles särskild utstrålning. Och detta till oväntat attraktiva priser.

1-stav, 3-stav eller industriparkett?

1-stav
Har ett större, genomgående täckskikt (hos oss 195 x 2 390 mm). Detta kräver större trästockar vilket gör plankorna lite dyrare. De längsgående kanterna på 1-stavsgolv från Berg & Berg är alltid fasade. Alla paket kan innehålla några kortare plankor (800/1 200/1 600 mm) som behövs i början och slutet av
golvläggningsarbetet.

Viktigt
Vid läggning av plankor till trägolv ska åtminstone 2 – 3 olika buntar öppnas och sedan läggas i en god blandning. Endast så säkerställer man att golvet tillsammans bildar en naturlig och omväxlande
helhetsbild. Plankor med lika struktur som de som kommer från samma trästock ska placeras på ett bra avstånd från varandra.

3-stav
Är det klassiska parkettmönstret. De enskilda stavarna är 66 mm breda och 250 till 450 mm långa, längre än hos andra tillverkare. De bildar ett oregelbundet mönster över golvet.

Tips
Kombinera 1-stav med 3-stavsgolv på samma golvyta.
1-stav i det större rummet och 3-stavsgolv i det mindre.

Industriparkett
XS är en modern tolkning av den klassiska industriparketten. Ett fräscht utseende för den som vill ha något speciellt. XS-golv är extra tåliga på grund av sitt levande ­utseende. XS Industriparkett måste oljas in maskinellt efter läggning.

BUB_Bildinhalte_Inspiration-Dielenbreite-2-neu
XXL 1-stav, L 3-stav, XS Plus Industriparkett, XS Industriparkett
Ek XXL Spader

Ta tillvara på skillnaden

Berg & Bergs parkett erbjuder många möjligheter. Det är den perfekta grunden för att sätta din prägel. Låt dig inspireras och förverkliga din egen stil.