Välkommen till Berg & Bergs golvguide

Här får du hjälp med att välja, installera och underhålla ditt Berg & Berg golv

Innan du väljer ditt golv

Berg & Bergs golv

Med våra golv får du in naturen i ditt hem.

Oavsett om du föredrar ljust och lugnt eller mörkt och kvistigt är kvalitén och hållbarheten densamma. Därför kan du vara säker på att du gjort rätt val för ditt hem och för vår natur.

Läs mer om kvalité, färger, träsorteringar och hitta det golv som passar dig bäst.

 

När du ska installera ditt golv

SvedlocPlus-profilen möjliggör en enkel installation av golvet. Tack vare kortändans utformning i massivt lövträ och stommaterialet i furu med stående årsringar uppnås en oöverträffbar formstabilitet i varje bräda.

Berg & Bergs golv med SvedlocPlus lämpar sig såväl för flytande läggning som nedlimning mot undergolv. ­SvedlocPlus ger även möjlighet till att använda lim i noten, vilket vi rekommenderar, och kombinationen lim och klick ger en ­överlägsen styrka i fogen. Används lim kan vi även garantera knarrfria golv. Vid limning mot undergolvet användes inget lim i noten.

Fördelarna med SvedlocPlus

– Snabb och enkel läggning

– Knarrfria golv

– Täta fogar mellan golvbrädorna

– Överlägsen styrka i fogen

– Klart att användas direkt efter installationen

 

Limning mot undergolv

Flytande läggning

När du ska ta hand om ditt golv

Spara dig själv en renovering – att underhålla är bättre än att reparera 

Smuts och småsten är den vanligaste orsaken till slitage på trägolv. Småsten följer gärna med in från utsidan och  lämnar rispor i ditt golv. Därför rekommenderar vi att hålla golvet rent med vardaglig städning för att undvika större slitage. Dammsugning och dammtorkning skyddar ditt golv mot slitage och gör det lättare att underhålla ditt golv. 

  Sex råd som underlättar storstädningen
  • Ta bort lös smuts med sopborste eller dammsugare.
  • En bra dörrmatta vid entrén håller sand och smuts borta från parkettgolvet.
  • Förse alla möbler med möbeltassar. Tänk på att använda skyddsmatta under kontorsstolar med rullhjul.
  • Vatten orsakar svällning och krympning som kan resultera i springor eller sprickor. Därför är det viktigt att torka upp utspillt vatten så snabbt som möjligt. Blomkrukor m.m. skall inte stå direkt mot golvet.
  • Torr inomhusluft och hög temperatur eller golvvärme orsakar, speciellt på vintern, springor och sprickor i trä. Ett optimalt inomhusklimat är när den relativa luftfuktigheten ligger mellan 30 – 60 % och ca 20° C. Luftfuktigheten får aldrig sjunka under 30 % för då finns det risk för fogöppningar och sprickor i ytskiktet. Tänk på att inte täcka golvet med madrasser och stora kuddar om ni har installerat golvvärme, det ger en högre temperatur på golvytan.
  • Felaktig skötsel, sand, microdukar, sura eller alkaliska medel, lösningsmedel och metallkontakt kan påverka ytskiktet och orsaka tryckmärken, repor eller färgförändringar.
  • Undvik såpa på lackade golv. När du använder dig av såpa bildas en fet hinna på din golvyta.
Tips! 
Vi rekommenderar att du använder dig av Bonas spraymopp vid rengöring av ditt trägolv. Appliceringsmoppen funkar lika bra till det dagliga städet som vårstädningen och hjälper dig att skonsamt rengöra golvet. Mikrofibern i Bonas spraymopp är snäll mot ditt golv och tuff mot smutsen.

PROVA DIG FRAM BLAND VÅRA GOLV

Berg & Bergs parkett erbjuder många möjligheter.

3D-inredningsarkitekten låter dig inspireras och förverkliga din egen stil.